INFRA-CON BYGGER STÖDMUR I VÄSTERÅS

På uppdrag av Mälarenergi och Peab är Infra-con fullt igång med bygget av en 3-5 meter hög stödmur. I september väntas muren vara redo för att skydda Västerås stad mot allt damm som bränslet från det nybyggda kraftvärmeverket släpper ut. 

Erik Andersson från Infra-con, är platschef för Peabs del på bygget. Han står därmed som ansvarig för att muren ska byggas på ett korrekt sätt, så att den kan skydda omgivningen mot damm. Dammet kommer från bränslet till ett Kraftvärmeverk som Mälarenergi just nu färdigställer. Kraftverket kräver en stödmur som skyddar mot flisbränslehanteringen. Idag är Erik på plats på bygget och uppdaterar oss med dagens status. 

- Idag gjuter vi tre väggar av den här muren. Muren är 600 meter lång och består av 60 olika fristående väggar. Det är totalt 1300 kubikmeter betong som kommer gå åt. I september ska hela muren vara klar och åtminstone hälften av nätet ska vara på plats. Nätet kommer att sitta ovanpå muren, som en till vägg. Det kommer nästan att se ut som ett fängelse, säger Erik och skrattar. Men det är det som krävs för att hålla allt damm inne, förklarar han.  

Vad gör ni för att för att hålla muren stabil? 

- Det gör vi genom en teknik där betongen och armeringen samverkar. Det gör att väggen kan byggas högt utan att falla. När betongen har härdat tillräckligt så river vi formen och lappar igen staghål som blir efter formning. Konstruktionen ger väggen en tillräcklig kraft, berättar Erik. 

Erik tillägger även att arbetet med muren har gått jättebra hittills. Infra-cons yrkesarbetare har varit duktiga och gjort ett fantastiskt jobb menar han. De har fått höra lovord både från andra entreprenörer och från Mälarenergi, vilket han tycker känns väldigt bra.  

Stödmuren har varit ett stort projekt för Infra-con. Det är mycket som ska göras under kort tid, vilket gjort arbetet ytterst tidspressad. Det är nio arbetare på plats som jobbar i två arbetslag, således är det 18 man igång totalt. Men det är inget som gör Erik orolig. 

- Känslan jag har om Infra-con är att vi är ett bra gäng och på så sätt kan vi utföra vilket jobb som helst. Det skapar arbetsglädje och trivsel hos alla. Och det tycker jag främst märks på gubbarna också. Vi tycker det är jättekul att jobba tillsammans. Det är fantastiskt och oerhört viktigt tycker jag, speciellt när det är mycket att göra. Just nu känns det ändå som att vi kan klara av vad som helst med denna inställning, säger Erik och avslutar intervjun. 
Kontaktpersoner

Maskin

Mätning

Jonas Sjöström 

Ingela Skogquist Eriksson

Ekonomi & Administration

Krister Jönsson

Kalkylator

Johan Karlsson

Maskinchef

Mark

Tommy Gustavsson

Arbetschef

Marcus Henningsson

Platschef

Betong

Johan Kalm 

Arbetschef / Kalkyl

Anton Tsvek

Platschef

Jimmie Hammarström

Platschef

Mikael Andersson

Platschef

Tom Sandkvist

Platschef

Erik Andersson

Platschef

Ken Lindskog

Arbetsledare

Nikolai Jegorov

Platschef

Emanuel Nerelius

Platschef

Per Wallstedt

VD

Christian Sjökvist
Mättekniker

Elina Valtere

Administration

Kontakta oss

Besöksadress      - - - 

Jobba hos oss

Vi letar alltid efter duktiga medarbetare.