SLUTBESIKTNING FÖR RV 51

Vi börjar närma oss slutbesiktning för projektet Rv 51. Infra-con har varit totalentreprenör och jobbat i nära samarbete med Trafikverket som är beställare. Vi tog ett snack med Jenny Åhlén, projektledare på trafikverket och Jimmie Hammarström platschef på Infra-con, efter ett möte på etableringen vid den nya bron i Almbro.

Vad är nyckeln till ett bra samarbete på ett sånt här projekt?

– En viktig del är att vi har suttit i samma lokaler på etableringen och träffats varje dag, säger Jimmie.

– Ja precis, det har inte funnits någon vi och dom känsla, fyller Jenny i, utan det har varit projektet som varit det viktigaste och det är vårt gemensamma projekt.

Har det funnits några särskilda utmaningar med projektet?

– Vi har haft lite problem med grundvattnet på vissa ställen, berättar Jimmy. -Vi fick projektera om en sträcka där det var tänkt att vara en planskild korsning pga av det.

– Lösningen blev en sträcka med sänkt hastighet och fartkameror, säger Jenny och påtalar vikten av säkerheten för oskyddade trafikanter.

Jimmy lyfter också utmaningen med att arbeta i trafiken. -Det har nog varit utmaning nr:1, att minimera risken både för de som jobbar på vägen och trafikanterna.

Blir det någon officiell invigning?

– Eftersom trafiken har gått hela tiden så känns det lite konstigt med en invigning, vägen är ju redan invigd i och med att den används dagligen. Vi hade en invigning av nya bron som går över täljeån här utanför. Då bjöd vi in barnen från förskolan här bredvid och så kom glassbilen och bjöd på glass. säger Jenny.

– Slutbesiktningen är planerad till den första veckan i december, berättar Jimmie. Vi har arbetat hårt för att färdigställa entreprenaden och det har varit en spännande resa. Nu ser vi verkligen fram emot att få se hur allt har fallit på plats och om vårt arbete möter de förväntningar vi hade.

Nu har ni precis haft möte om ett nytt projekt som ska dra igång va?

– Ja precis, vi ska anlägga en ny gång och cykelväg vid Sannahed, säger Jenny.

– Samma gäng igen, och nu har vi jobbat ihop oss så bra så det kommer gå lysande, avslutar hon.

Vi utför totalentreprenader och utförande entreprenader i hela Sverige!

Copyright 2023 Infra-Con Sverige AB

Made with ❤ by Area81.se