NYA LÄGENHETSHUS I ZAKRISDALSUDDEN

Zakrisdalsudden finner ni i Karlstad, endast ett stenkast från Vänerns klippbad. Här skapas just nu en lugn och trygg bostadsidyll med fem lägenhetshus. Infra-con är på plats och har fått i uppgift att sköta områdets yttre markarbete.

Solen skiner på den stora orangea grävmaskinen denna tidiga måndagsmorgon. Yrkesarbetarna med de svarta Infra-contröjorna har redan börjat förbereda dagens arbete med bostädernas dagvattensystem.

– De två yrkesmännen som arbetar idag är från LG Entreprenad. Vi har samarbetet med de tidigare och tycker de gjort väldigt bra ifrån sig. Just nu har vi på Infra-con en hel del stora arbeten på gång och behöver därför ta in annan personal under perioder, för att lyckas hinna med allt, förklarar Ken Lindskog, arbetsledare på Infra-con.

Ken, som planerat Infra-cons del av projektet samt skött beställningar, tycker att arbetet på Zakrisdalsudden hittills gått riktigt bra. Det är ett väldigt stort projekt, konstaterar han, som efter semestern börjar lida mot sitt slut.

– PEAB har beställt en hel del arbete från oss. Vi står som ansvariga för all yttre VS-montering, som innebär helt nya vatten- och avloppsledningar, dränering och pålning till färdig platta. Nu är nästan allt färdigt. Men innan semestern ska vi försöka få upp en gabionmur längst baksidan, berättar Ken.

När beräknas ert arbete vara färdigt?

– Förhoppningsvis i höst. Det finns endast lite kvar att gjuta. Sen väntar även slutarbetet med finytor som gräs och asfalt. Vi kommer köra på ganska intensivt när alla är tillbaka från semestern vecka 32. Men det räknar jag med att vi har krafter och motivation till att göra, säger Ken med glimten i ögat. Det är slutspurten som brukar vara roligast, tillägger han.

Vad har du för förväntningar på slutresultatet?

– Just nu känns det bra, så mina förväntningar är att PEAB och bostadsköparna kommer vara nöjda. Vi har haft ett jättebra samarbete med PEAB och deras projektledare Vesa Matikainen. Han har tyckt att allting skötts bra och rullat på åt rätt håll. Även det har bidragit till att projektets känts extra roligt att driva. Men just det här med att få se en äng förvandlas till ett färdigt bostadsområde – sånt lockar otroligt när det kommer till stora projekt, säger Ken och blickar ut mot arbetsplatsen.

Vi ser, precis som Ken, mycket fram emot att få se slutresultatet av det nya bostadsområdet under 2020.

Vi utför totalentreprenader och utförande entreprenader i hela Sverige!

Copyright 2023 Infra-Con Sverige AB

Made with ❤ by Area81.se