PROJEKT I SÄLEN

Sedan mars 2019 har delar av Infra-con teamet befunnit sig i Sälen för att förse PEAB och Österling bygg med platsgjutna stommar för lägenheter, hotell och 38 stycken husgrunder. Jens Göbel, som är arbetsledare för de olika projekten, uppdaterar oss med detaljer kring allt arbete.

– Den platsgjutna betongstommen gör vi i Tandådalen. Det är Skistar och PEAB som är beställare och allt ska bli lägenheter samt en helt ny Ica-butik. De 38 husgrunderna görs i Trolldalen, Granfjällsplatån och Mountain Village på beställning av Österling Bygg, förklarar Jens.

Vad för arbeten har ni hittills hunnit att utföra?

– I Tandådalen har det armerats, gjutits golv samt ställts upp väggar och bjälklag. Allting har fungerat jättebra och vi har till och med lyckats arbeta in tre veckor i tidsplanen. Det är nog tack vare våra två otroligt duktiga arbetslag som arbetat på sju dagar i veckan. De är fem yrkesarbetare per arbetslag vilket har gjort att vi verkligen lyckats hålla ett högt tempo i produktionen. Det har uppskattats av både oss och beställarna. PEAB har varit jättenöjda med vårt arbete.

Vad väntar härnäst?

– Vi ska sätta upp skalväggar här under de kommande dagarna. Allt betongarbete och montagearbete är nästan färdigt. När det slutförts är det semestern som väntar fram till vecka 31.

I början av september beräknas etapp två av arbetet med de platsgjutna stommarna i Tandådalen vara färdigt. Arbetet kommer att ske parallellt med projektet med de 38 husgrunderna i Trolldalen, Granfjällsplatån, Mountain Village och Hotell Kurbits.

– Mina förväntningar på samtliga projekt är väldigt positiva! Jag tycker att vi hittills har gjort jättebra ifrån oss och jag känner mig riktigt nöjd över det vi lyckats skapa, säger Jens. Speciellt eftersom vi gjort det under så bra tidsförhållanden. Arbetet som väntar efter semester kommer säkerligen att gå lika smidigt, avslutar han.

Copyright 2023 Infra-Con Sverige AB

Made with ❤ by Area81.se