SISTA GJUTNINGEN PÅ LINDBACKASKOLAN

I tisdags gjöt Infra-cons yrkesarbetare klart den sista plattan av nya Lindbackaskolan i Lindesberg. Tom Sandkvist var på plats för att leda sitt arbetslag och gav oss under tiden en sammanfattning av projektet för en sista gång.

Den första plattan som Infra-con gjöt i augusti, då senaste reportaget om projektet publicerades, tillhör utbyggnationen av Brotorpsskolan. Den delen kommer i framtiden att fungera som tillfälliga lokaler för skolans alla elever, då hela Brotorpskolan kommer att genomgå en renovering. Högstadieskolan Lindbackaskolan däremot, kommer ersätta en annan skola i Lindesberg. Hela projektet med dessa skolor beräknas vara färdigt år 2021.

Men betongplattorna till hus ett till tolv på projektet med Brotorp- och Lindbackaskolan står numera färdiggjutna. Sedan återstår endast gjutning av ca 20 cm höga betongklackar till yttre glaspartier och I-element till den utvändiga fasaden av Lindbackaskolan, som kommer att göras innan jul. Efter årsskiftet väntar gjutning av ett miljöhus och därefter är Infra-con klara med sitt arbete i Lindesberg.

Hur tycker du det har gått för er Tom?

– Allt har gått som vi har beräknat och trott, och med det menas att det har gått jättebra. Just nu är vi sex stycken yrkesarbetare från Infra-con per arbetslag för att slutföra det sista. De sköter sig alla mycket bra och jag känner mig nöjd. Erik från Lindesbergs Bygg har meddelat att även de tycker att att det ser bra ut. Det är ju stora ytor vi har jobbat med här, nästan 8000 kvm, så det känns riktigt kul att det gått bra, säger han.

I vår väntar besiktningen av plattgolven som gjutits till Lindbackaskolan. Golvet har inte flytspacklats och det är på grund av att betongplattan kommer täckas direkt av matta. Men innan besiktningen väntar julledigt för Tom och de två arbetslagen.

– Ja precis, det ska bli riktigt skönt för oss alla. Eftersom Infra-con har vuxit så mycket i år och vi fått arbeta med många stora projekt, känns det bra att få ta det lugnt hemma i några dagar. Vi laddar upp för 2020 som förhoppningsvis kommer att bli ytterligare ett framgångsrikt år för företaget, sammanfattar Tom.

Vi utför totalentreprenader och utförande entreprenader i hela Sverige!

Copyright 2023 Infra-Con Sverige AB

Made with ❤ by Area81.se