I SLUTETAPPEN AV MAGASIN 51

Ännu ett uppdrag börjar gå mot sitt slut. Denna gång är det projektet med väggarna till Magasin 51 i Västerås som står så gott som klara, och som snart kan adderas i listan av väl utförda arbeten.

Erik Andersson, från Infra-con, är platschef på bygget och har funnits på plats sedan projektet startade i augusti.

Berätta Erik, vad har ni hunnit göra sen det senaste besöket i september?
– Sedan september har vi hunnit gjuta klart de sista fundamenten och väggarna. Nu väntar vi på att pelarna, som är prefabricerade, ska monteras i portöppningarna så att vi kan ansluta våra väggar mot dessa. Vi har även hunnit med lapp och lag-arbete på större delen av alla de väggarna som vi gjutit.

Pelarna, som Erik nämner och som även syns i bild ovanpå väggarna, är monterade av ett annat företag.

När arbetet med Magasin 51 inleddes var projektet med stödmuren åt Mälarenergi på väg att avslutas. Således höll det från början till sex stycken yrkesarbetare på det nya projektet, som arbetade i två arbetslag. När stödmuren slutfördes i oktober har en större arbetskraft kunnat tillföras och istället har det arbetat tio stycken per arbetslag. Förnuvarande arbetar endast tre yrkesarbetare i två arbetslag, eftersom projektet är i sitt slutskede. Så kommer det också att förbli fram tills att arbetet står helt färdigt.

Hur tycker du att yrkesarbetarna har skött sitt jobb?
– Över förväntan måste jag säga. Vi var klara en vecka tidigare än beräknat, så med andra ord har de gjort ett fantastiskt jobb!

Vad har ni fått för kommentarer av beställarna på Asplunds Bygg?
– De har varit väldigt nöjda. Vi har haft ett mycket gott samarbete!

När sker besiktningen av ert arbete?
– Slutbesiktningen väntar i mars 2020. 

Fram till dess kommer Erik att hålla till på två andra projekt för Infra-Con: Vattenverket i Katrineholm och även Rejmes i Örebro.

Copyright 2023 Infra-Con Sverige AB

Made with ❤ by Area81.se