SPORTFLYGAREN ÖREBRO

Ett stenkast från Infra-cons arbete med Kv Glidplanet i Ladugårdsängen håller nu ännu fler fastigheter på att växa fram. Infra-cons nya kund Consto har tilldelat dem projektet vid namn Sportflygaren där de kommer ansvara för allt betongarbete.

Sportflygaren som består av fem lägenhetshus kommer att bilda ett helt nytt kvarter med cirka 130 stycken lägenheter. Här blir Infra-cons uppdrag att gjuta det som kommer att bli hyresgästernas gemensamma parkeringsgarage på ett källarplan – men också allt det platsgjutna i fastigheterna. De ska med andra ord uppföra lägenhetshus från källare till tak.

Erik Andersson är platschef på Sportflygaren och berättar mer om Infra-cons arbete.

– Vi påbörjade vårt arbete här vecka 12 och har hittills hunnit förbereda armeringen för garagets grundplatta och gjutit punktgropar. Vecka 15 är det sedan dags för gjutning av första delen av plattan och veckan därpå börjar vi med platsgjutning av garageväggarna.

Garageplattan som ska gjutas är 2400 kvm stor och ovanpå denna kommer, som Erik nämnde, alltså väggar att gjutas. På marken runt om och ovanför garaget kommer därefter fem bottenplattor att gjutas som bildar lägenhetshusens grund.

I dagsläget finns det fyra yrkesarbetare på plats från Infra-con tillsammans med en markentreprenör och pålentreprenör. Samordningen tycker Erik hittills har fungerat bra och arbetet går helt enligt tidsplanen.

Finns det något som utmärker detta projekt tycker du?

– Det som är värt att poängtera är ju att vi har en ny beställare, Consto. Vi tackar för förtroendet och det gör, som alltid, att projektet blir extra roligt att utföra. Vi hoppas att allt fortsätter enligt plan och att vi i framtiden kan utföra fler projekt tillsammans. Även kul att det äntligen kommer ett garage till detta område, det verkar vara väldigt efterfrågat!

Infra-cons betongarbete sträcker sig fram till januari 2021, men grundplattorna ska vara klara redan i sommar.

Copyright 2023 Infra-Con Sverige AB

Made with ❤ by Area81.se