BETONGARBETE PÅ KV GIFFELN 2

I området Bettorp som tillhör Örebro sker en nybyggnation av ett flerbostadshus med 68 lägenheter på fyra våningar. Asplunds Bygg står som totalentreprenör och har kontrakterat Infra-Con som UE för hela betongstommen.

Projektet drog igång i december 2019 men Infra-Cons del av arbetet påbörjades inte förrän i februari 2020 med alla förberedelser inför gjutningen av den stora bottenplattan. Det jobbet bestod då bland annat av att färdigställa kranfundament, hissgropar, lägga cellplast och armera bottenplattan.

– I april var bottenplattan gjuten då drog vi igång med att forma, armera och gjuta väggarna. Under de veckorna hade vi mellan 9-11 yrkesarbetare på plats, berättar Tom Sandkvist som är Infra-Cons platschef.

Infra-Con är kontrakterade för att utföra allt betongjobb på arbetsplatsen, från början till slut. Det är drygt 1600 kvadratmeter golv som gjutits per våningsplan och med vindsvalv har fastigheten totalt fem våningar. På varje våning har de även monterat plattbärlag och platsgjutit 300 meter betongvägg. Ett tungt arbete som utförts under en väldigt tajt tidsplan.

– Jag tycker att vårt arbete har gått bra. Det är ju vårt första projekt där vi ansvarar för hela den platsgjutna stommen, ett projekt där vi gör allt. Så tittar man på tidsplanen så har vi inte missat en enda deadline, vilket känns riktigt bra. Stommen stod färdig när den skulle och vi har gjutit över 20-30 meter vägg per dag vilket gjort att allt har gått i ganska högt tempo. Allt har verkligen gått bra i sin helhet. Samarbetet med Asplunds Bygg och våra yrkesarbetares jobb har varit kanon, säger Sandkvist.

Det enda som återstår för deras yrkesarbetare nu är efterarbetet med lapp och lag som de beräknas bli klara med senast vecka 47. Därefter väntar ett nytt projekt för dem med det nya ambulansgaraget i Örebro.

Vi utför totalentreprenader och utförande entreprenader i hela Sverige!

Copyright 2023 Infra-Con Sverige AB

Made with ❤ by Area81.se