BOSTADSKVARTERET SÅGKLINGAN I VÄSTERÅS

Vår platschef Emanuel Nerelius leder sitt första projekt för Infra-Con i Västerås på Kv Sågklingan. Här håller ett lägenhetshus på att växa fram och Infra-Cons uppdrag är att utföra byggets alla betongarbeten.

Sedan september har Infra-Con varit på plats för att forma, armera och gjuta två grundplattor på 1400 och 420 kvm. Runt dessa ska betongväggar komma på plats, som yrkesarbetarna kommit långa vägar med att färdigställa. – Än så länge är den första och största plattan klar och väggarna runt denna kommer att vara klara i vecka 2. Därefter väntar den andra plattan som de idag håller på att förbereda marken för, berättar Emanuel Nerelius, platschef på Infra-Con.

Emanuel påbörjade sin anställning hos Infra-Con i september och har sedan dess hållit till på olika projekt i Västerås, tillsammans med sin kollega Erik Andersson. Kv Sågklingan är däremot det första projektet han leder själv – och det är han väldigt glad över.

– Jag har fått lära mig mycket av att få ansvara för vårt jobb på den här arbetsplatsen! Allting känns jättebra. Hittills har bygget bjudit på lagom med utmaningar som gjort att jag blivit varm i kläderna. Vi ligger enligt tidplanen och mitt mål är givetvis att det förblir så. Tidspress får man alltid räkna med på byggen, säger han.

Det är full fart framåt som gäller. I snitt är det fem yrkesarbetare på plats varje dag för att kunna slutföra jobbet till sommaren 2021.

Vad återstår att göra när den andra plattan är klar?

– Prefab kommer komma hit och montera sina håldäck samt plattbärlag och då går vi efter dem och armerar samt gjuter på plattbärlagen. Det jobbet kommer sträcka sig till vår deadline är kommen. Vi har bra betongarbetare här som krigar på så jag tror det här jobbet kommer att bli riktigt bra!

Copyright 2023 Infra-Con Sverige AB

Made with ❤ by Area81.se