DUBBELT UPP I SKÖVDE

Mitt i handelsområdet Stallsiken i Skövde håller just nu ett aktivitetscenter samt en trampolinhall på att ta plats. Infra-con har fått i uppdrag av beställaren PE Invest att utföra både mark- och betongarbete på den 20 000 kvm stora tomten.

För drygt en månad sedan kunde Infra-cons markarbetare påbörja schaktningen bredvid Dollarstore på Nolhagsvägen i Skövde. En tomt på hela 20 000 kvm ska göras i ordning inför gjutning av två betongplattor. Plattorna ska utgöra grunden för två hus som kommer att bli en trampolinhall samt ett aktivitetscenter med gym och padelhall.

– Under dessa veckor har vi hunnit med all schaktning samt att grusa upp hela ytan. Vi är i princip klara med allt markarbete till trampolinhallen och håller nu på att singla vid aktivitetscentret, berättar Jimmie Hammarström som är platschef för Infra-cons markarbete.

Betongarbetet påbörjades vecka 45 under ledning av Anton Tsvek från Infra-con. Hittills har två gjutningar skett av den första plattan som är cirka 2500 kvm och tillhör trampolinhallen.

– Vi blev färdiga med gjutningen till det mindre huset under onsdagen vecka 47. Alltså har vi gjutit 2500kvm, som är cirka 270 kubik, på två veckor. När markarbetarna är klara så kör vi igång med plattan till aktivitetscentret som är på 4500 kvm. Allting har gått som det ska och det känns än så länge som att vi kommer kunna hålla oss till den tajta tidsplanen, säger Anton.

Det som utmärker jobbet åt PE Invest i Skövde är just den tajta tidsplanen som Anton nämner. Både mark- och betongarbetet förväntas vara klart innan årsskiftet, vilket innebär att de kommer behöva gjuta cirka 1 000 kvm i veckan.

– Vi kommer få arbeta väldigt snabbt! Det är det vi ser som den största utmaningen. Vi har haft projekt med tajta tidsplaner tidigare, men detta sticker ut just för att det är större ytor som ska göras i ordning på kort tid. För att underlätta arbetet har vi mycket personal på plats. Det är tio yrkesarbetare här just nu men vi kommer snart att bli fler på betongsidan. Så länge vädret är med oss kommer vi att klara detta projekt utan bekymmer.

Vi utför totalentreprenader och utförande entreprenader i hela Sverige!

Copyright 2023 Infra-Con Sverige AB

Made with ❤ by Area81.se