MAGASIN 51 I VÄSTERÅS HAMN

Ytterligare ett projekt i Västerås vilar i platschefen Erik Anderssons händer. Denna gång ska ett helt nytt magasin byggas i Västerås Hamn på beställning av Asplunds Bygg.

Erik har sedan april hållit till i Västerås för att projektleda arbetet med stödmuren åt Mälarenergis nya kraftvärmeverk. Nu när det projektet är i sin slutfas har han tilldelats ytterligare projektering av betongarbeten i Västerås, bara några hundra meter ifrån stödmuren. 

Det är ett helt nytt magasin som ska byggas för lagring av varor som fraktats via sjön Mälaren. Bygget ligger alldeles intill hamnen där flertalet andra magasin redan står.

– Det vi fått i uppgift att göra är själva betongväggarna till magasinet. Dessa väggar är lite speciella då den inre delen av väggen är vinklad. Varför väggarna är utformade på det viset vet jag inte, men vi följer förstås kundens order, påpekar Erik

Väggen som ska gjutas kommer löpa 360 meter i omkrets, formad som en rektangel. Kortsidorna samt en långsida av magasinet är fem meter höga, en långsida är tre meter. Gjutningsarbetet påbörjades under vecka 36 och fram tills i november när allting ska vara klart, så beräknar de gjuta ca 40 meter vägg i veckan.

– Vi jobbar mot en ganska tajt tidsplan och behöver därför gjuta så pass mycket för att hinna bli klara till vecka 46. Just nu är vi sex stycken på plats som jobbar i två arbetslag. I oktober däremot, när arbetet med stödmuren är färdigt så ska alla yrkesmän som arbetat där komma över hit och utöka arbetsstyrkan. Anledningen till att väggarna behöver bli klara så tidigt är för att det kommer asfalteras innanför dem – och asfaltsstationen stänger ju innan vintern, förklarar Erik.

När väggarna sen är klara kommer ett annat företag och sätter upp prefab-stål på dem och även på taket. Med andra ord kommer magasinet att täckas i stålfasad.

Avslutningsvis säger Erik att han inte alls är orolig för tidsplanen. Han litar på yrkesarbetarna som är på plats och beskriver dem som duktiga och hängivna kollegor.

– Vi kommer kämpa på tillsammans och klara av det lika bra som allt annat som vi hittills gjort!

Copyright 2023 Infra-Con Sverige AB

Made with ❤ by Area81.se